Barion Pixel

Blog

Eheti
2013-05-14 09:00
Tevékenykedtünk a méheknél.

A repcén nem sok eredményt tudtunk felmutatni. A műlépeket legalább kiépítették és szépen fejlődtek. Lezártuk az anyákat, majd hazajöttünk az akácra, a virág viszont nagyon érdekesen viselkedik. Majd' 10 napja van nyílott virág, de még mindig van babos és jelentősebb hordás egyelőre nem volt. Reméljük a holnaptól kezdődő jobb időben megmutatja magát a nektár is. Akkor ezt a csúszást áldhatnánk, hogy addig népesedhettek a családok. Holnap megtudjuk!

 

Az eddigi várakozás sem telt tétlenül. Készítettünk szaporulatot és tegnap hoztunk nekik anyabölcsőt az anyanevelőnktől. A törzsállományból létrehozott, kis kölyökcsaládokba szoktunk betenni 1-1 bölcsőt, amiből az anya kikel és jó esetben megpárzik. Az így nevelt anyák egy részével lecseréljük a termelő állomány öregebb anyáit. Ennek oka, hogy az anyák petézési teljesítménye két év után romlani kezd, ami szoros összefüggésben van a népességgel, így a behordott mézmennyiséggel is.

 

Az anyanevelők ebben a műveletben leveszik a vállunkról a teher jelentős részét, ugyanis a méztermelés mellett nem kell egy időigényes feladattal, az anyaneveléssel foglalkozni. Lehet vásárolni bölcsőt, párzatlan anyát és petéző anyát. Idén csak bölcső van, mert az anyanevelők méhei is gyengén kezdték az évet. Nincs elegendő népük kis családok létrehozására, amikben az anyákat pároztatnák. Ilyen sem sűrűn fordul elő.

 

Fontos része még méhészetünk fenntartásának, hogy a kölyökcsaládok egy részét meghagyjuk, nem vesszük el tőlük az anyát. Ezek őszre termelővé fejlődnek, pótolandó az előző téli veszteségeket.

Címkék: anyanevelés, tavasz
Hozzászólások / Kérdésekre 3 munkanapon belül válaszolunk /
Még nem érkezett hozzászólás
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
 
KLÍMASZERELÉS BUDAPEST - Klímaszerelés, klíma forgalmazás Budapesten. Minőségi munkavégzés!
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.