Barion Pixel

Méhész szótár

Rakodó kaptár

Rakodó kaptárA kaptár méretén, kialakításán nagyon sok múlhat a méhész szempontjából. Elsősorban a mézmennyiséget és a fajtamézek tisztaságát befolyásolja, de az egész éves munkák jellege, mennyisége és sikere is a kaptárrendszertől függ. 

 

A rakodó kaptár legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyobb egységekből, egymásra rakott fiókokból áll. Ezen fiókok mindegyike tartalmaz típustól függően kb. 10 keretet.
A méhcsaládtól a mézet fiók egységenként lehet elvenni, és azt egész fióknyi üres kerettel lehet pótolni. 

Ezzel egyrészt nagyon meggyorsul a mézelvétel folyamata - nem kell keretenként mézet elvenni -, másrészt sokkal kevesebb a munka -és munkaerő igénye.

Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.