Barion Pixel

Méhész szótár

Műlép

A viaszt kifőző mester a kaptárból nyert méhviaszt többszörös szűréssel megtisztítja, majd vékony viaszlapokat, műlépet készít belőle. Ezen viaszlapok mindkét oldalán hatszögletű sejtminta domborodik ki. A műlépet fakeretbe tesszük majd belógatjuk a kaptárakba.


A méhek a minta alapján építik ki a lépet. Ez a hatszög minta biztosítja a gazdaságos elhelyezést és a gyors építkezést. A minta nyomása nélkül a méhek sok petézésre alkalmatlan sejtet építenének ki. A sejtekbe mézet, virágport raktároznak, valamint a szaporulat is ezekben fejlődik.

 

Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.