Barion Pixel

Méhész szótár

Eltájolás

A méhek is el tudnak tévedni. Nagy számban előforduló eltévedést eltájolásnak hívunk. Természetes helyzetben is sűrűn előfordul, hogy a méhek nem saját kaptárukba térnek be. Sőt, kevés méh végzi be életét ott, ahol született.

 

A rövid lefolyású, nagy számú eltájolás viszont sok munkát és kárt okozhat. A méhcsaládok egy része ilyenkor elnéptelenedik, a másik része túlerősödik, akár el is rajozhat. Eltájolás előfordulhat hosszú, rosszul tagolt kaptársornál, ahol kevés a tájékozódást segítő növényzet.

Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.