Barion Pixel

Méhész szótár

Méhcsalád
A méhek családot alkotnak, melyben ritka kivételektől eltekintve egyetlen kifejlett szaporítószervvel rendelkező nőstény (méhanya), több tízezer munkásméh (dolgozó) és maximum néhány száz hím (here) él. Egy kaptárban általában egy család található, de régebbi kaptár típusokban akár kettő is, egymástól elválasztva. A családot, mint közösséget a méhanya tartja össze, a here csak a párzásban vállal szerepet. A család építő, gyűjtő és ellenálló hajlama, képessége genetikailag öröklődik. A családban a dolgozói szerepek elsősorban életkortól függően oszlanak meg. Szükség esetén, ha kimarad egy generáció, ez változhat. A legfontosabb munkák a takarítás, szaporulat nevelés, építés, víz, -nektár -és virágporgyűjtés, őrködés. A dolgozók minden alkalmat megragadnak a munkára. Céljuk az élelem elraktározása, a szaporodás, a létfenntartás.
Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
KLÍMASZERELÉS KECSKEMÉT - Daikin, Polar, Midea, Gree inverteres klímák, multi klíma szettek kereskedelme, beszerelése. Daikin Sensira akció!
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
DÍSZCSOMAGOLT TERMÉKEK: Exkluzív díszdoboz, kóstolók, díszüveges méz.
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; méhviasz tető;
PROPOLISZOS TERMÉKEK: nyers propolisz; propoliszos méz.
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: Mézpumpa, mézcsurgató.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.