Barion Pixel

Méhész szótár

Méhcsalád
A méhek családot alkotnak, melyben ritka kivételektől eltekintve egyetlen kifejlett szaporítószervvel rendelkező nőstény (méhanya), több tízezer munkásméh (dolgozó) és maximum néhány száz hím (here) él. Egy kaptárban általában egy család található, de régebbi kaptár típusokban akár kettő is, egymástól elválasztva. A családot, mint közösséget a méhanya tartja össze, a here csak a párzásban vállal szerepet. A család építő, gyűjtő és ellenálló hajlama, képessége genetikailag öröklődik. A családban a dolgozói szerepek elsősorban életkortól függően oszlanak meg. Szükség esetén, ha kimarad egy generáció, ez változhat. A legfontosabb munkák a takarítás, szaporulat nevelés, építés, víz, -nektár -és virágporgyűjtés, őrködés. A dolgozók minden alkalmat megragadnak a munkára. Céljuk az élelem elraktározása, a szaporodás, a létfenntartás.
Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.