Barion Pixel

Méhész szótár

Vándorlás
A méhészek jelentős része virágról virágra vándorol méheivel, ahogy azok nyílnak az év során. Így egyrészt nem kell etetni őket, másrészt sokkal több méz nyerhető ki. Mi évente 6-8 alkalommal mozgatjuk a méheket a világtól eldugott, érintetlen területekre.

A vándorlás Magyarországon éjszaka vagy esetleg kora hajnalban történik. Várunk, míg este a méhek hazajönnek, behúzódnak a kaptárba, majd bezárjuk őket. Ezután mindenképpen szükséges valamilyen ráccsal elzárt szellőzést nyitni, hogy a család ne fulladjon le, de ki se tudjanak jönni. Majd végül indulhat a pakolás, szállítás. Hűvösebb estéken, rövidebb távra bezárás után alhatunk is egyet, és hajnali szállítással kényelmesebben vihetjük el őket.

Szállítások alkalmával mindig be kell jelentkezni a kiszemelt telephely önkormányzatánál, engedélyt kell kérni a föld tulajdonosától, és rendelkezni kell méhegészségügyi igazolással.
Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.