Majdnem paleo diós keksz
Gluténmentes fincsi kekszecske. Üvegben-dobozban 1-2 hétig eláll és bármikor kellemes éhségűző.
Elkészítési idő:
30 perc
Kategória: sütemény
Összetevők:
Kategória: sütemény
Összetevők:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg nyílgyökérliszt
- 12 dkg kókuszzsír
- 10 dkg akácméz
- 1 kk. szódabikarbóna
- 0,5 dl facsart narancslé
- 2 tk. fahéj
- 5-10 dkg aszalt áfonya
A zsírt felolvasztjuk. Összekeverjük a száraz összetevőket majd beletesszük a folyékonyakat is. A keveréket pontosan 10 percre betesszük a hűtőbe. Közben előmelegítjük a sütőt. A 10 perc leteltével sütőpapíros tepsibe 3-4 cm-es gombócokat formálunk majd a tepsiben lelapítjuk a gombócokat kb. 1 cm magasra. Attól függően hogy sikerült a méretezés, 10-20 perc sütést igényel 150 fokon. A képen szereplők 30-at :)