Barion Pixel

Méhész szótár

Anyabölcső

A méhanya anyabölcsőben fejlődik ki, megtermékenyített petéből. A bölcső kinézetében teljesen különbözik a többi fiasítástól. Több esetben is előfordulhat, hogy a méhek anyát nevelnek.

 

  • Anyátlanná válás esetén pótbölcsőt építenek az eredetileg dolgozónak nevelt nyitott fiasításra. Elkezdik pempővel etetni az álcát, de ebből már nem lesz jó minőségű méhanya, mert általában későn kapja a szükséges tápanyagot.
  • Ha az anya petézési képessége nagy mértékben romlik, a méhek váltóbölcsőt építenek. Ilyenkor a méhanyát egy erre előkészített gyűszűbe petéztetik. Az álcát már az elejétől kezdve jó minőségű pempővel látják el, így jól fejlett anya kel ki belőle.
  • A méhek természetes szaporodási ösztöne a rajzás, amikor ketté válik a család. Ehhez nevelnek új anyát. A rajanyák is nagyon jó minőségűek, mert az elejétől fogva megfelelő ellátást kap az álca.
Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.