Blog

Állapotfelmérés
2013-04-09 10:11
Tegnap pár családot sikerült megvizsgálni. A látottak alapján nem túl rózsás a helyzet, de nem reménytelen.

Március közepén egy napot tudtunk méhészkedni. Ekkor az állomány egy kis részét átnéztünk és erőssége alapján minősítettünk. A termelésre alkalmas családoknál sok, 4-5 nagy kiterjedésű fedett fiasításuk volt, de a kevés nyár végi virágpor miatt sajnos számos gyenge családba is belebotlottunk.

 

Tegnap, április 8-án sikerült legközelebb pár családba belekukkantani. Az előző vizsgálat minősítése alapján pontos viszonyítási alapunk volt. A népesség sajnos nem nőtt, de szépen lecserélődött, ami bizakodásra adhat okot. A fiasítás teljesen eltűnt, csak 2-3 keret petés lép várta a frissen megindult virágpor hordást. 

 

Abban reménykedünk, hogy a tavasz minden szempontból csak most indul, és a méheknél tapasztalható csúszás a természetben is megmarad. Erre enged következtetni, hogy a szürke nyár még javában virágzik.

Címkék: tavasz, április
Hozzászólások / Kérdésekre 3 munkanapon belül válaszolunk /
Még nem érkezett hozzászólás
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki.
 
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
DÍSZCSOMAGOLT TERMÉKEK: Exkluzív díszdoboz, kóstolók, díszüveges méz.
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; méhviasz tető;
PROPOLISZOS TERMÉKEK: nyers propolisz; propoliszos méz.
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: Mézpumpa, mézcsurgató.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.