Barion Pixel

Blog

Állapotfelmérés
2013-04-09 10:11
Tegnap pár családot sikerült megvizsgálni. A látottak alapján nem túl rózsás a helyzet, de nem reménytelen.

Március közepén egy napot tudtunk méhészkedni. Ekkor az állomány egy kis részét átnéztünk és erőssége alapján minősítettünk. A termelésre alkalmas családoknál sok, 4-5 nagy kiterjedésű fedett fiasításuk volt, de a kevés nyár végi virágpor miatt sajnos számos gyenge családba is belebotlottunk.

 

Tegnap, április 8-án sikerült legközelebb pár családba belekukkantani. Az előző vizsgálat minősítése alapján pontos viszonyítási alapunk volt. A népesség sajnos nem nőtt, de szépen lecserélődött, ami bizakodásra adhat okot. A fiasítás teljesen eltűnt, csak 2-3 keret petés lép várta a frissen megindult virágpor hordást. 

 

Abban reménykedünk, hogy a tavasz minden szempontból csak most indul, és a méheknél tapasztalható csúszás a természetben is megmarad. Erre enged következtetni, hogy a szürke nyár még javában virágzik.

Címkék: tavasz, április
Hozzászólások / Kérdésekre 3 munkanapon belül válaszolunk /
Még nem érkezett hozzászólás
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
 
KLÍMASZERELÉS BUDAPEST - Klímaszerelés, klíma forgalmazás Budapesten. Minőségi munkavégzés!
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.