Barion Pixel

Blog

Váltás
2013-04-17 21:05
A tél a mindennapokban egészen más életet nyújt a méhésznek, mint a nyár.

Nálunk télen egy héten kb. 3-4 nap megy el a méz árusításával kapcsolatos teendőkre. A kiszállításon, piacozáson kívül legtöbbet a mézüzemben dolgozunk, illetve a számítógép mellett. A hétköznapokból fennmaradó egy-másfél nap saját életterünk alakítgatásával és egyéb ügyintézéssel telik. A hétvége viszont ilyenkor általában a családé. Ha nem is mindig futja kedvünkből nagy kirándulásokra a fagyokban, fél órára ki tudunk menni horgászni a tóra, de egy kis együttlét jól esik még otthon is.

 

A napokban búcsúzunk ettől az élettől. A méhész kezd kevesebbet ráérni, életének egyre rövidebb időszakát tudja előre kiszámolni. Április közepétől már a holnapot sem fogjuk tudni: a méhek és az időjárás mondják meg. A családdal töltött idő nagyobb kincs lesz ilyenkor. Programot a méhész tavasszal nem tud vállalni.

 

Mégsem bánkódunk. Néha irigylésre méltó a szabad szombat és vasárnap, de jó kint a szabadban, még ha kifulladunk is a nap végére. Jól eső fáradtság. Mindig az első munkák után érzem csak igazán, mennyire elpuhultam télen. Ideje váltani!

Címkék: tavasz
Hozzászólások / Kérdésekre 3 munkanapon belül válaszolunk /
Még nem érkezett hozzászólás
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
 
KLÍMASZERELÉS BUDAPEST - Klímaszerelés, klíma forgalmazás Budapesten. Minőségi munkavégzés!
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.