Barion Pixel

Blog

Méhészeti összefoglaló
2014-06-21 10:30
Minden év máshogy alakul. Az idei így.

Tavasszal jól fejlődtek a méhek. Erős, egészséges családokkal, nagy reményekkel néztünk a jövőbe. A repcén nálunk pár nap kivételével rossz idők voltak, de valamit összehoztak a méhecskék, szóval friss repcemézünk azért lett. A lajosmizsei akác erősen indított, de pár nap hordás után rögtön elkapta a hidegfront. Számottevő mennyiséget nem is adott később, ezért elvándoroltunk késői akácra. Ott a friss, illatos virágról kiderült hogy nem mézel, ezzel zártuk az akác-szezont. Sok méhésznek az a pár nap hordás sem adatott meg, így szerencsésnek érezhetjük magunkat.

 

Rajaink száma nem volt jelentős, de a petéző anyákat sok család leszúrta, ezeket 10 napi munkával rendbehoztuk a vaddohány telephelyen. A nagy munkához erőt adott a gondolat, hogy a pokolban melegebb lehet. Az állomány újra 100%-os állapotban.

 

A dohány eddig gyengén kezdett. Egy állománnyal közben elmentünk hársra, mert az is kezd virágozni.

 

Az év fizikailag legnehezebb hónapjain túl vagyunk, nagy kő esett le a szívünkről. Sokat mosolygunk.

Címkék:
Hozzászólások / Kérdésekre 3 munkanapon belül válaszolunk /
Cserényi ISTván 2014-11-06 12:29
Ahogy mondod, nehéz és szép, mi így szeretjük. Köszönjük a bizalmat!
Rábavölgyi Iván 2014-11-05 08:40
Nagyon nehéz, de gyönyörű munka lehet a méhészkedés. A mézeiteket örömmel fogyasztjuk. Kitartást kívánok a további magas színvonalú munkához!
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
 
KLÍMASZERELÉS BUDAPEST - Klímaszerelés, klíma forgalmazás Budapesten. Minőségi munkavégzés!
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.