Barion Pixel

Blog

Étrend mindenkinek
2018-01-22 15:00
Aki a hízékonyabbak közé tartozik és odafigyel a súlyára, jó esetben talált magának egy hosszú távon életképes étrendet. Rossz esetben többet kipróbált amik közül egy sem vált számára tarthatóvá. Utóbbiaknak szeretnék pár rövid ötlettel szolgálni a tibeti gyógyászatból szemezgetve. Gazdaságosan, éhezés nélkül és egyszerű ételekkel is segíthetjük az optimális testalkat megőrzését.
 

Általános megközelítés

 
  • A legfontosabb hogy az emésztést segíteni tudjuk a meleg étellel. Amit nem kell felmelegítenie, az megspórolt energia a testünknek és szellemünknek.
  • A hőfejlesztést segíti télen az enyhén csípős étel. Nyáron amikor hűlni igyekszünk, a csípős már nem jó megoldás, illetve a haragos típusú embernek sem ajánlják a csípőset.
  • Minden körülmények között jó a meleg ital. Zöld kardamomot szórhatunk bármilyen italba, ez is aktivizálja az emésztést.
  • Az alapélelmiszerekből készített étel azért fontos, mert a készételek mesterséges összetevőit hibásan értelmezheti a test és esetleg nem az arra megfelelő reakciót indítja be ami betegség forrása lehet.
  • Nem kell éhezni. Bármikor ehetünk egy kis meleg levest! A pukkadásig evés viszont semmilyen étrendbe nem illik egészségügyileg.
  • Étkezések között legalább egy óra szünetre van szükség. Étkezés közben érdemes italt kortyolgatni de utána fél órán át nem ajánlott.
  • Evés után a kávé a tibetiek szerint lelassítja az emésztést. Egy kis mézes ital viszont segíti!
 

Reggelizz mint egy király?

Nem. Testünk az ébredés után kezd aktivizálódni. Az emésztés ilyenkor még messze nem működik olyan hatékonyan ami egy jó vastag szalonnás rántottát maradéktalanul fel tudna dolgozni. Az újrainduló szervezetet megterheli az emésztés így az energiatartaléknak bevitt reggeli egy csomó energiába kerül! Délelőtt leves, leves, leves! Természetesen nem mindegy hogy mennyire nehéz a leves de bármilyen leves jobb egy nehéz, hideg reggelinél!

 

Ebédelj mint egy polgár?

Igen. Az emésztés a tibetiek szerint 12-16 óra között a legaktívabb. Ilyenkor fogyaszthatunk bármit amit jónak látunk. Tanácsként talán annyi hogy olyat együnk amit egy tányérba öntve is összeennénk, mert ez pontosan így fog kinézni a gyomrunkban. Amikor még nem vagyunk hozzászokva az étrendhez, lehet szilárdat enni délben és mégegyszer 4 előtt.

 

Vacsorázz mint egy koldus?

Igen. Az emésztés megint lassul. Aki nem bírja étkezés nélkül, leves!

 

Remélem sokan találnak hasznosítható ötleteket ebben a kis összefoglalóban. Nekem sokat segít hogy energikusabb legyek és hogy tartsam a súlyomat. Könnyű volt beilleszteni a mindennapjaimba valamint az általam szeretett ételeket tudom fogyasztani.

Címkék: egészség, étrend, fogyás
Hozzászólások / Kérdésekre 3 munkanapon belül válaszolunk /
Még nem érkezett hozzászólás
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.