Barion Pixel

Blog

Harc a kilókkal
2013-01-18 07:49
A méhészek tavasztól őszig nagyon megterhelő munkát végeznek, ám télen nagyságrendekkel csökken az izzasztó fizikai munka. Így a karácsonyi időszak minket duplán ver, de tehetünk ellene és nem kell, hogy diétának hívjuk.

Olyan megoldást kerestem, ami beilleszthető a mindennapokba, egy életen át űzhető és nem jelent egyet a koplalással. Persze hozni kell áldozatot. A nélkülözés gondolata teherként ül az elmére, ezért a fejünkben is kell változtatni. Szerettem volna úgy érezni magam ahogy régebben ezért én kész voltam erre.

 

Elkezdtem egy havi 1-2 kiló fogyást ígérő étrendet, amit nem mindig tartottam be. A fel-le szaladgáló, majd végül szépen elfogyott kilók alapján sok olyan tapasztalatra tettem szert, ami - étrendtől függetlenül - az ételek és hozzávalók megválogatására ösztönöz.

 

 

Étolaj

Az egyik legveszélyesebb ellenfélnek bizonyult. Már alkalmankénti alkalmazását is megéreztem. 

 

Kiváltása

Vékonyabbra vágjuk a húst, a krumplit, az akármit, és vagy tepsiben sütjük vajjal vagy olivaolajjal, vagy serpenyőben vajjal, sertészsírral. Akár szalonnával..

 

 

Finomított cukor

A cukor sokfelől támad. Egyrészt mint általános édesítőszer, másrészt mint sok-sok termékben megtalálható alkotóelem. Bár mi ételbe csak mézet használunk, azért meg-megittam a bolti "jeges teát", az eredmény nyilvánvaló volt.  

 

Kiváltása

Általánosságban kiváltható különféle természetes cukrokkal és mézzel. Minden megoldás drágább ugyan mint a kristálycukor, de ezerszámra olvashattuk, hallhattuk, hogy ez a kérdés befolyásolhatja megélt éveink számát is. 

Napközben csak vizet, vagy ha ízesre vágyok, mézes teát iszom. Inni egyébként sokat kell, egészséges és fogyaszt is.

 

 

 

Margarin

Elég ha tudjuk, hogy a vaj az vaj.

 

 

Fehér kenyér

A kenyeret nagyon megérzem, ellenben a rozs, -tönköly, stb. fajtákat nem. Nagyon kenyeres vagyok, a fűszerpaprikás ételeket szinte kenyérre kenve eszem, ebből nem engedek :)

 

 

Egyéb megjegyzések

  • Érdemes visszaszokni zöldségre, gyümölcsre. Ha éhesek vagyunk, meg lehet toldani a napi bevitelt egy almával, répával, kis savanyú káposztával, ilyesmikkel. 
  • Egy fontos szempont: a jó minőségű étel törődést igényel, ezért csak abban bízhatunk, amit magunk készítünk!
  • A lakomák mindig megbosszulják magukat. Magyar szokás a bőséges vendéglátás, de valóban elvárás?
  • Mai világunkban bőségesen fogyaszthatunk rossz minőségű élelmiszert vagy visszafogottabban jó minőségűt. Melyik a jobb testünknek, szellemünknek?

 

A lista bővülhet, ha eszembe jut még valami, ami már annyira természetes számomra hogy elfelejtettem megírni.

Címkék: étrend
Hozzászólások / Kérdésekre 3 munkanapon belül válaszolunk /
Még nem érkezett hozzászólás
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.